Internetová zpovědnice


Nesnesitelná vedoucí - co dělat?

Ahoj. Pracuji v jednom knihkupectví v Praze od září tohoto roku. Práce s knihami mě baví a už od začátku jsem se tam cítila jako doma. S kolegyněmi tam vycházím velmi dobře a je to asi poprvé v mém životě, co jsem dokázala zapadnout bez problémů do kolektivu - ve škole se mi to nikdy nepovedlo, protože jsem introvert.

Nevýhodou v té práci je nízký plat (12 500 - 14 500 kč čistého podle toho, jak vyjdou směny v měsíci), dojíždím do práce skoro hodinu a když končíme v 21:00, dostanu se kvůli horšímu spojení domů v 22:30. Obojí bych překousla, protože je to mé první zaměstnání.

CO MĚ ALE OPRAVDU TRÁPÍ, je má (směnová) vedoucí (říkejme jí třeba Klára) - kromě ní je tam pak ještě hlavní vedoucí (třeba Tomáš), který s ní spolupracuje a vede to tam on. Klára mi dokáže vynadat na nejhloupější věci:

- nejčastěji mi vytýká, že nepracuji dost rychle - už mi dokonce připomíná, předtím než vůbec něco začnu, ať to dělám rychleji (neotvírám krabici s knihami dost rychle, neroznáším knihy dost rychle, neprodávám knihy dost rychle, nezaklízím CDčka s hudbou dost rychle)
- když se jí na něco chci zeptat (kam zaklidit jednu knihu, se kterou si nejsem jistá tématikou, jestli se nějaká kniha dá objednat, když ji tu nemáme), většinou řekne "To už ale přece musíte vědět." Po 2 měsících, co jsem tam byla a na něco se ptala, i dodala "Vy se chováte, jako kdyby jste tady byla týden."
- vytkla mi, že jsem naceňovala knihy, které přišly, a nevšimla jsem si, že už naceněné jsou
- vadilo jí, že jsem šla pro jednu věc k pokladně, když jsem si jí mohla vzít z bližšího místa (ze šuplíku, před kterým Klára zrovna stála a nevypadala, že by mě k němu pustila)
- jednou jsem měla zvýšenou teplotu a opřela jsem se lehce loktem v jedné uličce s knihami o poličku - během 5 vteřin se tam objevila Klára a vytkla mi, že se tady nemám co opírat a mám jít pracovat
- když pomáhám hledat nějakou knihu, kterou hledá zákazník a Klára se u toho nachomýtne, hned přijde k nám, zeptá se "Co se děje?" nebo "Co tady děláme?" - já jí řeknu, kterou knihu hledám a ona se pustí do hledání s námi - většinou ji najde rychleji než já, což není špatně, ale na druhou stranu, jak si mám zapamatovat, kde ta kniha byla (pro budoucí zákazníky), když mi ji nenechá najít?
- trvá na tom, abych se jí ptala, jestli pro mě nemá přichystanou nějakou práci, místo, aby mi to přišla sama říct
- když jsem uklízela CDčka na druhém konci obchodu, než kde stála Klára (byla na Informacích, kde je i telefon), zazvonil telefon u Kláry, která ho měla povinnost zvednout - místo toho na mě zakřičela přes celý obchod, ať to jdu zvednout já. Ten telefon zazvonil asi 6x než jsem se k němu dostala, protože jsem nesla tašku CDček sebou
- Klára také pomlouvá jednou moji kolegyni. Protože s tamtou vycházím dobře, velmi mi to vadí. Abych byla konkrétní: když se Tomáš Kláry ptal, kam dala tamta kolegyně nějakou věc, Klára mu přede mnou řekla "Ona ji má v zadku. Teda- na pokladně."
- jiná moje kolegyně, která je tam stejně dlouho jako já, se 3x rozplakala, když na ni Klára spustila přes celý obchod, že "má problém s respektováním autority." A to šlo přitom jen o to, že ta kolegyně zapomněla, že Klára chtěla, aby nějakým jejím způsobem poskládala knížky na vozík. Nebyla jsem sice přímo u toho, ale znepokojuje mě to - mám tušení, že se do takové situace mohu jednou taky dostat.

Jsem pořád ve zkušební době, která se mi možná ještě prodlouží, protože jsem teď 2x za sebou byla nemocná - jednou chřipka a angína, pak ledviny. Ale hodně uvažuji o tom, že to tam ukončím, dokud mám tu zkušebku. Do práce se vůbec netěším, protože jen výjimečně se stane, že mi Klára něco během dne nevytkne. V obchodě se jí snažím vyhýbat, co to jde. Ostatní kolegyně ji taky nemají rádi, ale řekly mi, že jí tam "prostě musí snášet". A když jsem jedné kolegyni řekla, že bych chtěla kvůli Kláře odejít, řekla mi, že se mi vůbec nediví.

Doma mi ale řekli, že v každé práci je někdo, s kým si nesednu. Nemyslím si, že mají pravdu.

Takže měla bych práci ukončit a najít si jinou nebo zůstat, nasbírat zkušenosti a Kláru tam přetrpět možná na úkor zdraví? Ještě se nabízí možnost, že by mě převedli na jinou pobočku, ale kromě toho, že bych to měla blíž domů, mě žádný jiný důvod nenapadá, abych to vysvětlila. Musel by to být vážný důvod - protože teď před Vánoci nakupuje více lidí knihy než předtím a směny jsou kvůli tomu i prodloužené.

Omlouvám se za takový sloh, psaní slohů mám ráda. :)

přečteno: 1333x
Zpět na seznam


Michi (23)

Napište reakci




Voting1 Myslíš, že je tato zpověď FAKE?
ANO
1
NE
1



Hanka 22. 11. 2017 (07:18) 89.176.228.***
Určitě je nejlepší odejít z té práce.
Když jsi ve zkušebce, tak můžeš skončit ze dne na den a práci někde v obchodě najdeš hned.

16. 11. 2017 (20:02) 5.102.48.***
Děkuji za radu, RePRO. :)

15. 11. 2017 (21:19) 79.141.243.***
Ahoj,

za mě ukončit - pokud na tom nejsi existenčně aktuálně až tak špatně, poohlídni se jinde.

Určitě. Nejlepší je hledat při zaměstnání jinou práci, pokud je nevyhovující.

Přejeme, ať se daří.


reakce na zpověď
Přezdívka:
Reakce:
Kontrolní kód:
Kód

  • Ochrana proti spamu. Psát další reakce můžete až po uplynutí jedné minuty.
  • svěř se
    temnota
    zpovědnice

    Přihlášení

    user Uživatelské jméno
    pass Heslo


    psát své zpovědi můžeš i bez registrace

    REGISTRACE ZDARMA

    Vyhledávání

    

    Jaká je tvá nejoblíbenější sexuální poloha?
    Poloha zezadu 7x | 26%
    Poloha na koníčka 3x | 11%
    Poloha misionář 0x | 0%
    Poloha 69 16x | 61%
    Hlasovalo: 26x

    Archív statistik

    Posledních 12 měsíců
    duben2024
    březen2024
    únor2024
    leden2024
    prosinec2023

    Globální statistiky

  • uživatelů: 322 (145 mužů, 177 žen)
  • zpovědí: 1142
  • reakcí: 2659

  • nejnovější zpověď:
  • (Chci ženatýho)
  • nejnovější reakce:
  • (zobrazit - autor: Lasicka)

  • nejčtenější zpověď celkově:
  • (Omylem jsem se vyspala se synem - přečteno: 27979x)
  • nejčtenější zpověď za měsíc:
  • ( - přečteno: x)
  • nejčtenější zpověď za 7 dní:
  • ( - přečteno: x)

  • nejvíce reakcí na zpověď celkově:
  • (Zamilovaná do učitelky - počet reakcí: 27x)
  • nejvíce reakcí na zpověď za měsíc:
  • ( - počet reakcí: x)
  • nejvíce reakcí na zpověď za 7 dní:
  • ( - počet reakcí: x)