Internetová zpovědnice


Sebevražda, krušný život?

Přihodila se mi taková špatná situace, ale co to tady povídám můj život je jedna velká špatná situace.

Ale celé bych to začala asi tím, že můj táta je alkoholik. Pije jak duha a je mu úplně jedno,jak se pak chová.  Je schopen vzít celou výplatu a za jeden večer ji naházet do automatů, nebo probudit svého "kamaráda" nehledě na to, že nebudeme mít z čeho zaplatit nájem, nebo co budeme vůbec jíst. S tím úzce souvisí další věc, často se stěhujeme. Buď bydlíme v nějakém bytě, avšak déle jak dva měsíce ne, nebo na azylu. Jsme čtyři v podstatě uzavření v jedné místnosti s jedním ubohým oknem. Jediný osobní prostor, který každému náleží je jeho postel, nic víc. Občas je to prostě k zbláznění, být tam s nimi celý den. Občas nemáme co jíst, a tak si jde mamka půjčit. Ale k čemu to je, když to bude muset vrátit?  A bude nám to zase chybět? 

Před rokem mi zemřel mladší bratr. Bylo mu pět, pouze tak málo mu bylo dáno. Táta začal víc pít a je to s ním k nevydržení. Je tak těžké někoho milovat a ctít, když jediný stav ve kterém ho potkáváte je buď kocovina, nebo jak leží úplně na šrot v posteli a v ruce svírá láhev tvrdého alkoholu, nebo když je nejhůře tak ho vidět klečet před WC a ztrácet. Tehdy jsem se za něj začala stydět a opovrhovat jim. Ne jednou jsem si do nočních slz přála mít jiného tátu.

I moji mamku to změnilo. Pokusila se zabít. Klidně by nás tu nechala s tím opilcem.  Přijde mi to sobecké. Vím, že ji to muselo hrozně ranit, ale měla by si uvědomit, že nemá jen jedno dítě.

Svého bratra jsem milovala a milovat budu ať už je kde je. Zasáhlo mě to tak moc, že i po roce mám občas problém vstát z postele. Stále jsem si říkala, že je to již za mnou, ale pouze jsem si lhala. Přišlo mi, že ostatní okolo mě se z toho tak rychle vzpamatovali, že je to až divné. To jsem jediná komu tak strašně chybí?  Pamatuji si jak jsem ho držela v náruči, jak mi poprvé usnul na ruce, jak nádherně znělo moje jméno z jeho úst. Byl by to nádherný chlapec to vám řeknu, ale proč mu bylo dáno tak málo? To se Ten nahoře nudil, nebo mu připadalo, že jsme ještě neokusili dostatek bolesti? Proč? Proč stále slyším jeho hlas? Jeho smrt mi vypálila do srdce díru, která nikdy nebude naplněná. Všechno okolo mě mi připadá zbytečné, každá věc kterou udělám, každá věta kterou řeknu. O škole ani nemluvě, propadám. Prostě si to přiznejme vůbec jsem to nezvládla. Poslední dobou se nedokážu soustředit. Spím tak pět, šest hodin. Přes den mě spánek šlape na paty, ale v noci ho nedokážu dostihnout. Jednou se cítím jako bych bloudila tmou, a pak mi zase jako pod hladinou. Deprese na mě visí jako promočený kabát. Tisíckrát jsem klečela a v slzách prosila Všemohoucího, ať mi Ho tady nechá. Ale on se otočil na patě a klidně mi ho vzal. Jeden den jsme za ním byli v nemocnici a večer nám volají, že už nemusíme jezdit. Tehdy jsem si připadla jako neozbrojený uprostřed bojového pole.

A pak je tu ta kouzelná věta "Čas zahojí všechny rány." Který pomatenec to kdy řekl?  Čas je nikdy nezahojí jen zmírní tu bolest. Je to jako s nemoci, která dosud nemá lék, můžete bolesti zmírnit, ale přesto ji nezastavíte úplně. Budou tu s vámi až do samotného konce. Až dokud je nezabijete, ale to by znamenalo zabít i sebe, ne? 

Někdy občas slyším ty hlasy, které mi našeptávají ať to skončím. Ale pak se za sebe stydím, protože bych to vzdala. A já jsem se neprobojovala až sem abych to vzdala, ne?

Občas si připadám jako bych do tohohle světa nepatřila. Nikdy jsem nechtěla být jedna z mnoha. Chtěla jsem změnit svět, dat světlo těm, kteří jdou tmou. Naplnit břicho,každému kdo hladoví. Uzdravit každého, kdo stoná. Dat domov těm, kteří neměli takové štěstí. Dat práci těm, kteří potřebují peníze. Udělat svět lepší.

Doposud jsem měla víru, ale poslední dobou mi uniká mezi prsty.

Děkuji, hezky večer.

přečteno: 1722x
Zpět na seznam


Nikolkol (16)

Napište reakci




Voting1 Myslíš, že je tato zpověď FAKE?
ANO
1
NE
0


Počet hlasů: 1
Průměrná známka: 1

Gooo 6. 8. 2016 (19:50) 89.177.211.***
Tak ty si asi blba nebo co abys ses zabila kvuli tomu ze tvuj zivot je spatny chces spachat sebevrazdu se mnou se take zivot nemazli a nespachavam sebevrazdu.
Vyuzij svoji sanci ze zijes.
Protoze tvuj dalsi zivot budes mit az za 50 let
A kdo ti zaruci ze bude lepsi.. treba bude 100x horsi nez ted. Samozdrejme zivot mas v rukach jen ty tak pouze ty rozhodnes jak se kazdy tvuj zivot bude vyvijet. Ano odpocinec si 50 let .. pripadne vic. Ale to si odpocines tak i tak..
Radsi zemri prirozenou smrti za 40 let. To nemas zadnou motivaci? Ja mam treba jako motivaci zivota spanek a sny. Zivot mi prijde zatim hrozny tak si uzivam proste jen tech 7-8 hodin denne ale mam zazitky proste vsechno, a hlavne si odpocinu protoze nic nevnimam pokud nechci. Takze at je realita jakakoliv tak spanek si vzdycky plne uziju v luxusu. :D pokud te neco fakt stve muzes si alespon trochu zlepsit zivot lucidnim snenim muzes vyzkiuset vsechno jen omezene tvoji fantazii, ja to zkouset nechci ale v budoucnosti ano. Pokud nemas velkou fantazii sice toho moc neprozijes.. ale urcite si to uzijes ;)

16. 6. 2016 (10:45) 178.77.218.***
Ahoj Nikolkol,
jsem tvrdý muž na sebe a okolí,který protrpěl hodně,ztráty dětí,své rodiny,rodičů a vždy jsem musel vstát a jít tvrdě dál.
Přesto mě Tvá zpověď zvlhčila oko.
Ztráta bratra je bolestivá,ale já věřím,že žije stále po životě.Věřit znamená nezkoumat-oddat se víře. To,že táta pije je jeho problém.
Hlavně by jsi se měla zaměřit na to,aby jsi dokončila školu a našla si cestu životem a představu,co chceš v životě mít.Tátu nezměníš,myslím ač to zní blbě,měla by jsi ho přecházet.mamina-té pokud máš sílu bych vléval tu sílu do žil postupným podsouváním myšlenky,aby se trhla od takového člověka pryč.Nemusí se bát,že to sama s Tebou nezvládne finančně.Tátu vidím jako kouli na noze...Bude jí lépe bez přítěže.Duševně,tím získá sílu jít dál životem.najde si nového přítele,který ji ocení a dá lásku.To bude mít pozitiv vliv na tebe také.
Pokud mami nemá zájem něco měnit,zaměř se na sebe.
Přestaň slyšet kolem sebe v rodině co se děje,opusť je svým vnímáním jejich problémů a zoceluj se sama.jdi do cíle,který si určíš.
najdi si přítele,kamaráda,ne člověka,který tě bude chtít jen do postele.Vždy novému kámoši řekni na rovinu hned co nabízíš,co chceš,očekáváš,pak se představ.Není třeba si hrát na pravidla,které při seznámení jsou.jsme lidé...Čas opravdu hojí rány.někomu déle.Vždy se ale musíme postavit problému a musíme analyzovat záchranu sebe a ostatních,nebo jen sebe,jak uznáme za vhodné.Život je tvrdý,ale nauč se selektovat co je dobré pro tebe,komu pomoci a komu ne.Co se dá zachránit a co ne.Odpověď je krátká na problém co máš,ale některé rady jsou výstižné.


reakce na zpověď
Přezdívka:
Reakce:
Kontrolní kód:
Kód

  • Ochrana proti spamu. Psát další reakce můžete až po uplynutí jedné minuty.
  • svěř se
    temnota
    zpovědnice

    Přihlášení

    user Uživatelské jméno
    pass Heslo


    psát své zpovědi můžeš i bez registrace

    REGISTRACE ZDARMA

    Vyhledávání

    

    Jaká je tvá nejoblíbenější sexuální poloha?
    Poloha zezadu 7x | 26%
    Poloha na koníčka 3x | 11%
    Poloha misionář 0x | 0%
    Poloha 69 16x | 61%
    Hlasovalo: 26x

    Archív statistik

    Posledních 12 měsíců
    duben2024
    březen2024
    únor2024
    leden2024
    prosinec2023

    Globální statistiky

  • uživatelů: 322 (145 mužů, 177 žen)
  • zpovědí: 1142
  • reakcí: 2659

  • nejnovější zpověď:
  • (Chci ženatýho)
  • nejnovější reakce:
  • (zobrazit - autor: Lasicka)

  • nejčtenější zpověď celkově:
  • (Omylem jsem se vyspala se synem - přečteno: 27975x)
  • nejčtenější zpověď za měsíc:
  • ( - přečteno: x)
  • nejčtenější zpověď za 7 dní:
  • ( - přečteno: x)

  • nejvíce reakcí na zpověď celkově:
  • (Zamilovaná do učitelky - počet reakcí: 27x)
  • nejvíce reakcí na zpověď za měsíc:
  • ( - počet reakcí: x)
  • nejvíce reakcí na zpověď za 7 dní:
  • ( - počet reakcí: x)